ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΚΑΝ’ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ»

Το σχολείο μας διακρίθηκε με δύο βραβεία στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού 2020 που διοργάνωσε το European School Radio με τίτλο «Κάν’το ν’ ακουστεί 2020».

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει τις ανησυχίες του μαθητικού κόσμου, επιδιώκοντας την ελεύθερη έκφραση των παιδιών και την προβολή της δικής τους ματιάς σε επίκαιρα ζητήματα της κοινωνίας μας.

Φέτος, η θεματική του διαγωνισμού ήταν «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη» και εκατοντάδες παιδιά από δεκάδες σχολεία δούλεψαν μαζί για να αποστείλουν ένα ραδιοφωνικό μήνυμα, διάρκειας έως 1′ 30΄΄  ή ένα πρωτότυπο τραγούδι, διάρκειας έως 3 λεπτών.

Στην κατηγορία «Τραγούδι» ο μαθητής Μάκης Πατρινός συνέθεσε και ερμήνευσε το τραγούδι «You and me together» (στίχοι-μουσική : Mάκης Πατρινός, ερμηνεία-ακουστική κιθάρα, ενορχήστρωση: Mάκης Πατρινός, πιάνο: Νικόλαος Παπαθανασίου, ηχογράφηση στο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών με τη βοήθεια του καθηγητή Μουσικής Νικόλαου Παπαθανασίου, Αφίσα: Γεωργία Λύκου) και κέρδισε για το σχολείο μας ένα από τα 3 ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ.

Στην κατηγορία «Ραδιοφωνικό Μήνυμα» οι μαθητές και οι μαθήτριες συνέθεσαν ραδιοφωνικό μήνυμα με τίτλο «2050» και κέρδισαν για το σχολείο μας ένα από τα 5 ΒΡΑΒΕΙΑ στην κατηγορία Λύκειο. (Συντονισμός-Δημιουργία : Xάρης Μαλέκος, Συντελεστές : Nαταλία Αράπη, Γωγώ Μιχελάκη, Μιχάλης Πατρινός, Γεωργία Λύκου, Άννα Μαλέκου. Αφίσα : Γεωργία Λύκου).

Το 70 της βαθμολογίας αντλήθηκε από την αξιολόγηση των μελών των Κριτικών Επιτροπών και το 30 αντλήθηκε από την αξιολόγηση των Διαγωνιζόμενων Σχολείων.

Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Βασιλική Καραμπέτσου, φιλόλογος, ενώ ο Καθηγητής Μουσικής  του σχολείου μας Νικόλας Παπαθανασίου βοήθησε σημαντικά.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει με τηλεοπτική προβολή μέσω της ΕΤ3 στις 5 Ιουνίου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *