Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βρυξελλών: Ώρα για απολογισμό …σχολικής χρονιάς 2017-2018…

Ακόμα μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της!

Μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες, κούραση, αγωνίες αλλά και χαρές, εμπειρίες, γνώσεις και… δημιουργία!

Ώρα λοιπόν να κάνουμε τον απολογισμό μας…

Τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας υλοποιήθηκαν οι παρακάτω σχολικές εκδηλώσεις – δράσεις:

·         Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ Λυκείου στη Βαρκελώνη (Ισπανία).

·         Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ Λυκείου στην Τουλούζη (Γαλλία).

·         Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της β΄ και γ΄ Γυμνασίου στο DomainesdesGrottes στο Han-sur-Lesse (Βέλγιο).

·         Πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης με τίτλο “Ψάχνοντας την Αντιγόνη μας –AlarecherchedenotreAntigone” με συμμετοχή των μαθητών της Β΄ Λυκείου του Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου Βρυξελλών, του CollègeSaint-Julien (Ath), του Εκκλησιαστικού Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΓΕΛ Βασιλικών Θεσσαλονίκης.

·         Παρουσίαση του θεατρικού έργου του Κ. Βελισσάρη “Η Αυγή και ο Ανθός” από την ομάδα HippoTheaterGroup.  

·         Επίσκεψη στο σχολείο μας της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κας Μαρίας Ευθυμίου και ομιλία της με τίτλο “Περιήγηση στα 4.000 χρόνια ύπαρξης των Ελλήνων στον ελλαδικό χώρο”.

·         Ημέρα Σταδιοδρομίας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου με τίτλο “Μαθαίνοντας για τα Επαγγέλματα – Καλλιεργώντας Δεξιότητες” με προσκεκλημένους επαγγελματίες διακεκριμένους στον χώρο τους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας.

·         Διοργάνωση Ημερών Πληροφόρησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές των Λυκειακών Τάξεων με εισηγητή τον υπεύθυνο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ Θήβας κ. Ιωάννη Κονιόρδο.

·         Εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

·         Συμμετοχή μαθητών σε Βυζαντινή Χορωδία υπό την καθοδήγηση του ιεροψάλτη κ. Γεωργίου Αντωνίου.

·         Εορταστικά κάλαντα στην Ελληνική Πρεσβεία Βρυξελλών και στον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα από τη χορωδία του σχολείου.

·         Εκπόνηση Προγράμματος Ευαισθητοποίησης για τους μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο της Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

·         Συμμετοχή των μαθητών του Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου Βρυξελλών στο Πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων”.

·         Πραγματοποίηση Βιωματικού Εργαστηρίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τη σύνταξη του Βιογραφικού Σημειώματος στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας στους μαθητές της Β’ Λυκείου.

·         Εκπαιδευτική επίσκεψηστο Musée Royal de l’Armée et de l’Histoire Militaire

·         Εκπαιδευτική επίσκεψη στο BOZAR και παρακολούθηση της εκπαιδευτικής συναυλίας της LincolnCenterOrchestra με τίτλο “Τζαζ για τους νέους – Αφιέρωμα στον DukeEllington”.

·         Εκπαιδευτική επίσκεψη στο BOZAR στην έκθεση “SpanishStillLife” στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος με τίτλο “Η φύση… ως έκθεμα”.

·         Εκπαιδευτική επίσκεψη στο LaMaisond’Erasme και στο Μουσείο Béguinage.

·         Εκπαιδευτικήεπίσκεψηστο La Maison de l’Histoire Européenne.

·         Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο BELvue.

·         Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βασιλική Βιβλιοθήκη Βρυξελλών στο πλαίσιο του προγράμματος “OuvertureauxLanguesetauxCultures”.

·         Συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών ΙΙΙ και εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών μας στους χώρους του για την από κοινού πραγματοποίηση του πειράματος του Ερατοσθένη.

·         Αδελφοποίηση του σχολείου μας με το 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης. Συνεργασία των μαθητών και επίσκεψη στο σχολείο μας.

·         Επίσκεψη του 3ου ΓΕΛ Πύργου Ηλείας στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο σχολείων στο πρόγραμμα e-twinning με τίτλο “H φύση… ως έκθεμα”.

·         Συνεργασία με τα παρακάτω σχολεία της ημεδαπής και επισκέψεις των μαθητών τους στο σχολείο μας:

– 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου και 2ο ΓΕΛ Κορίνθου

– 1ο ΓΕΛ Αχαρνών

– ΓΕΛ Βασιλικού Ευβοίας

– Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Κλείνοντας τον απολογισμό μας ευχόμαστε σε όλους σας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ένα ήρεμο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Καλές διακοπές!

Τα σχόλια είναι κλειστά.