Επίσκεψη Εκπαιδευτικών Συντονιστικού Γραφείου Μαριούπολης στο Σχολείο μας

Με ιδιαίτερη χαρά οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών υποδέχθηκαν στις 8 Μαρτίου 2016 συναδέλφους τους από το Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης.
Το Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης (Ουκρανία) είναι αρμόδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στις χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Καζακστάν, Κιργιζία, Κροατία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.
Οι εκπαιδευτικοί και η Συντονίστρια του Γραφείου Εκπαίδευσης Μαριούπολης, κ. Χρύσα Ταμίσογλου, μετέφεραν την εμπειρία τους από τις ελληνόγλωσσες μονάδες εκπαίδευσης στις οποίες υπηρετούν, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα χαρακτηριστικά, το πλαίσιο λειτουργίας του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών αλλά και τα προβλήματα των υπηρετούντων σε αυτό εκπαιδευτικών.

Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ στο τέλος η Διευθύντρια του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών, κ. Βασιλική Κώττη, δώρισε στην κ. Ταμίσογλου μία σχεδία που είχαν κατασκευάσει μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Οδύσσειας . Με το συμβολικό αυτό δώρο οι εκπαιδευτικοί συνόδευσαν τις ευχές προς τους συναδέλφους τους για καλή επιστροφή στις χώρες στις οποίες υπηρετούν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.